Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-09@05:06:22 GMT

بازی گرانی گوشت در آستانه ماه رمضان

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۵۱۲۹۱

بازی گرانی گوشت در آستانه ماه رمضان

به گزارش جهان نيوز، تنظیم بازار گوشت قرمز به عنوان یکی از کالاهای اصلی سبد مصرفی مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما در روزهای اخیر با نوساناتی در بازار روبه‌رو شد.
  علی‌رغم وعده‌ای که مسئولان دادند طی هفته‌های اخیر نرخ گوشت گوسفندی در مغازه‌ها از 50 هزار تومان فراتر رفته است که با وجود افزایش تقاضا در روزهای آتی نگرانی‌هایی مبنی بر آشفتگی مجدد بازار گوشت میان خانوارها به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آخرین بررسی‌ها حاکی از آن است که هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه 53 هزار، سردست و ماهیچه گوسفندی 63 هزار، گوشت گوساله 47 هزار و مخلوط 48 تا 50 هزار تومان است.

یکی از فعالان بازار گوشت در شرق تهران می‌گوید: قیمت دام زنده به دلیل کمبود با نوساناتی در میادین روبه‌رو شده است و شرایط به گونه‌ای است که در برخی مواقع، دامی برای کشتار وجود ندارد و در نهایت این موضوع تأثیر مستقیمی بر نرخ گوشت در قصابی‌ها داشته است.
وی افزود: با توجه به کمبود دام در میادین امکان پیش‌بینی قیمت گوشت در روزهای آتی وجود ندارد و تنها از مسئولان امر تقاضا داریم که جلوی صادرات دام را بگیرند تا با کاهش روز افزون عرضه در میادین میوه و تره بار روبه‌رو نشویم.

حال جای این سوال در بین افکار عمومی مطرح است که چرا مسئولان با وجود اظهاراتی مبنی بر واردات گسترده گوشت گرم، توان کنترل قیمت در بازار داخل را ندارند؟

علیرضا عزیزاللهی مدیرعامل اتحادیه دامداران با اشاره به دلایل نوسان قیمت گوشت در بازار، اظهار کرد: در روزهای اخیر قیمت دام زنده به سبب کمبود گوشت در بازار با نوساناتی روبه‌رو شد.

وی با اشاره به تاثیر محدودیت عرضه در قیمت دام زنده، افزود:  با توجه به آنکه سیستم پرواربندی تولید به سبب نبود زیرساخت های لازم و حجم بالای واردات کنجاله سویا و ذرت هزینه بر است،بنابراین صرفه اقتصادی برای دامدار ندارد و درنهایت قیمت دام به دلیل کمبود عرضه در مواقعی همچون فصل بهار دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار قرار می گیرد.

به سبب فقدان زیرساخت‌های لازم، سیستم متمرکز گوشت به سبب واردات بالای کنجاله سویا و ذرت هزینه بر است، به همین دلیل نرخ دام در سیستم پرواربندی تولید صرفه اقتصادی برای دامدار ندارد و با وجود محدودیت در عرصه های مقطعی، قیمت دام ناشی از کمبود عرضه دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار قرار می گیرد.

عزیزاللهی با اشاره به اینکه قیمت گوشت قرمز تابع عرضه و تقاضاست، بیان کرد: با توجه به آنکه عرضه گوشت در مقاطعی از سال همچون بهار به سبب وضعیت مناسب عرصه‌های مرتعی و امتناع دامداران برای افزایش وزن بیشتر دام کاهش می‌یابد؛ بدیهی است که قیمت با روند صعودی در بازار روبه‌رو شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران ادامه داد: با توجه به آنکه هزینه‌های تولید دام به طور دایم در حال افزایش است؛ بنابراین تولیدکننده کاری از دستش بر نمی‌آید، چرا که با کاهش عرضه و افزایش تقاضا، قیمت به طور خودکار بالا می‌رود.

به گفته وی، دامداران تنها موظف‌اند که از کاهش تولید به طور دایم در بازار جلوگیری کنند و از طرفی مسئولان تنظیم بازار، پشتیبانی امور دام و سازمان حمایت به عنوان متولیان امر باید اقدام به خرید و ذخیره سازی به موقع و عرضه محصول در بازار کنند تا با افزایش سرسام آور قیمت‌ها در بازار روبه‌رو نشویم.

عزیزاللهی نرخ هر کیلو دام زنده را 17 تا 18 هزار تومان در بازار اعلام کرد و گفت: در برخی مواقع فروش دام با نرخ 23 هزار تومان به اتحادیه گزارش شده است که بنده این نرخ را تأیید می‌کنم.

مدیرعامل اتحادیه دامداران درباه قیمت گوشت در آستانه ماه رمضان، گفت: با توجه به کاهش عرضه دام، بدیهی است که نوسان قیمت گوشت در ماه رمضان در بازار ادامه یابد، البته مدیرعامل پشتیبانی امور دام اعلام کرده است که ذخایر به اندازه کافی در سردخانه‌ها موجود است و جای هیچ‌گونه نگرانی مبنی بر افزایش قیمت گوشت در بازار نیست.

وی با اشاره به اینکه در گذشته کمبود گوشت داخلی با گوشت منجمد وارداتی جبران می‌شد، بیان کرد: این در حالی است که هم اکنون با واردات گوشت گرم، تقاضایی برای گوشت منجمد برزیلی در بازار وجود ندارد.

عزیزاللهی ادامه داد: اگر گوشت به اندازه کافی در سردخانه های پشتیبانی امور دام وجود داشته باشد، بازار گوشت مدیریت خواهد شد و در غیر این‌صورت با افزایش مصرف در ماه رمضان و کاهش عرضه، قیمت دستخوش تغییر و تحولاتی در بازار قرار می گیرد.

قیمت دام زنده 10 درصد گران شد
حسین نعمتی رئیس اتحادیه دامداران از افزایش 10 درصدی قیمت دام زنده در بازار خبر داد و گفت: با توجه به افزایش قیمت نهاده های دامی، این نوسان 10 درصدی قیمت به جیب دامدار نرفته است.

وی نرخ هر کیلو دام سنگین را 14 تا 15 هزار تومان و دام سبک را 20 تا 21 هزار تومان اعلام کرد.
نعمتی نرخ واقعی هر کیلو لاشه با احتساب هزینه‌های حمل و نقل 30 تا 35 هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخ های بالاتر در مغازه ها را مسئولان تنظیم بازار باید جوابگو باشند.

منبع:باشگاه خبرنگاران پیام رسان سروش پیام رسان ایتا پیام رسان بله اینستاگرام

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۱۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی بختیاری‌زاده مدیرعامل سازمان میوه و تره‌بار شهرداری تهران در جمع خبرنگاران گفت: در سال ۱۴۰۲ به صورت میانگین ۴۵ درصد قیمت محصولات میوه و تره بار با میانگین سطح شهر فاصله داشت، یعنی این اندازه کالا را ارزان‌تر به دست مردم رساندیم. برخی شاید تصور کنند که کیفیت پایین‌تر آمده، اما طبق آمار موجود، کیفیت نه تنها پایین نیامده بلکه ارتقا هم داشته است.

افزایش 30 درصدی مراجعه به میادین

وی در ادامه افزود: طبق آمار، نزدیک به سی درصد میزان مراجعات به میادین افزایش یافته و این افزایش اقبال مردم بیانگر بالا بودن کیفیت محصولات است. از سوی دیگر میزان محصولی هم که عرضه شده در سال ۱۴۰۲ بالاتر از سال قبلش بوده است. در اسفند ۱۴۰۲ برخلاف سنوات قبل که بیش از بیست درصد افزایش را داشتیم، با اقدامات به موقع سازمان میادین و تدابیر شهردار تهران هیچ افزایش قیمتی را نداشتیم.

برخورد با هر تخلف/ رضایت مندی همشهری‌ها برایمان اولویت دارد

بختیاری‌زاده با اشاره به اینکه کیفیت میوه‌ها در میادین در اکثر بازار‌ها مطلوب و یکسان است، گفت: نظارت همیشه ادامه دارد و اگر موردی خلاف این ببینیم با آن برخورد می‌شود چرا که رضایت مندی همشهری‌ها برایمان اولویت دارد. البته تلاش داریم مشارکت مردم را در نظارت بر بازار‌ها هم افزایش دهیم از جمله اقدامات دراین راه استفاده از کیوآرکد‌ها در غرفه‌ها است که مردم می‌توانند نسبت به عملکرد آن غرفه هم نظرشان را ثبت و امتیاز بدهند و این امتیاز و نظرات درباره غرفه اعمال می‌شود و نتایجش را خود مردم خواهند دید.

۴۰ بازار جدید میوه و تره بار به شهر تهران اضافه می‌شود

وی افزود: ما در حال حاضر قریب ۳۰۰ بازار و میدان میوه و تره بار در سطح شهر تهران داریم که تلاش داریم تا انتهای سال، ۴۰ بازار جدید میوه و تره بار را نیز افتتاح کنیم و سطح خدمات رسانی را در همه محلات داشته باشیم. افزایش سطح خدمت رسانی ما در اولویت با مراکز جنوبی شهر است.

بختیاری‌زاده یادآور شد: تدابیری هم برای فروش مجازی اندیشیده شده که خبر‌های آن را به زودی اعلام می‌کنیم.

وی با بیان اینکه رسالت ما خدمات رسانی به مردم است پس هر اقدامی که سبب افزایش خدمات و رضایت‌مندی مردم بشود را در دستور کار قرار می‌دهیم ، توضیح داد: یکی از این اقدامات چرخ دستی‌هایی است که در فروشگاه‌ها برای راحتی جابه جایی بار‌های مردم قرار دادیم، ما سال گذشته این کار را شروع کردیم و به یک مدل چرخ‌های بومی سازمان میادین به لحاظ استحکام و چرخ رسیدیم، تقریبا هفتصد چرخ را سال پیش اضافه کردیم و امسال هم یک تعداد دیگر در دستور کار تولید قرار دادیم و به مرور زمان اینها را افزایش می‌دهیم و چرخ‌های قدیمی را هم ترمیم می‌کنیم تا مردم استفاده کنند.

ساعت فعالیت میادین در شش ماهه دوم سال

بختیاری‌زاده افزود: ما روزانه یک میلیون تراکنش برای میادین و ۵۵۰ هزار نوبت خرید ثبت می‌کنیم. مدل این بازار‌ها با هم فرق دارد چرا که ظرفیت ساختاری و ساختمانی آنها با هم متفاوت است، برخی از این بازار‌ها صرفا میوه و تره بار هستند و برخی هم پروتئینی و کالا‌های اساسی هم دارند.

وی در بخش دیگر درباره ساعت فعالیت میادین در شش ماهه ابتدایی سال ادامه داد: ساعت‌های میوه تره بار الان از ساعت ۸ تا ۱۳ و ۱۵ تا ۲۰ فعالیت می‌کنند از روز شنبه تا پنجشنبه و روز‌های جمعه هم ۸ تا ۱۳ فعالیت دارند. روز‌های تعطیل رسمی هم از ساعت ۸ تا ۱۳ مراکز فعال هستند و خدمت رسانی می‌کنند.

تدبیر برای کنترل قیمت پیاز

وی درباره کنترل قیمت پیاز در بازار گفت: قیمت پیاز مدتی پیش به خاطر شرایط اقلیمی و مشکل از بین رفتن پیازها در مزارع افزایش بالایی داشت، بعضا قیمت تا چهل هزار تومان در سطح شهر رسید، منتها تدبیر شهردار این بود که قیمت‌ نوسانی نداشته باشد، از این رو با همکاری وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزان مستقیم از خوزستان خرید کردیم و در بازار با قیمت حداقلی عرضه شد و به همین دلیل قیمت پیاز چهل هزارتومنی به هجده هزار و پانصد تومن رسید، همین هم سبب شد که مقابل سودجویی دلال‌هایی که دنبال التهاب بازار بودند گرفته شود و قیمت پیاز متعادل و روند کاهشی پیدا کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار/ موج شدید گرانی مسکن در راه است؟
  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • پلی‌استیشن ۵ پرو چه مشخصاتی دارد؟
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه