Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@09:47:21 GMT

گرانی لبنیات، بازی دو سر باخت برای ایرانی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۸۴۸۰

کاهش ۵۰ درصدی مصرف لبنیات در خانواده‌ها، یک تهدید جدی است و در سال‎های آینده هزینه‌های سنگینی را متوجه نظام بهداشت و درمان خواهد کرد.

خبرگزاری میزان - روزنامه خراسان نوشت:افزایش ۸۸ درصدی قیمت لبنیات طی ۲ سال و کاهش ۵۰ درصدی سرانه مصرف آن در کشور؛ اتفاقی که علاوه بر بروز مشکل در روند رشد کودکان، تبعات بزرگ‌تری هم دارد که دامنگیر نظام سلامت و کل جامعه خواهد بود و به گفته کارشناسان، یک دهه بعد خودش را نشان خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاصله زیاد با دیگر کشور‌ها

ابتدا اجازه دهید به وضعیت سرانه مصرف لبنیات در کشور نگاهی بیندازیم. طبق گزارش مرکز آمار، «سرانه مصرف شیر و محصولات لبنی که در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۰۷ کیلوگرم بود، در سال ۱۳۹۷ به ۱۰۰ کیلوگرم رسید»؛ عددی که طبق گزارش‌های جدید، این روز‌ها به ۷۰ کیلوگرم رسیده است. این جمع‌بندی گزارش مرکز آمار هم به‌خوبی گویای ماجراست: «آمار‌های متفاوتی از مصرف جهانی شیر ارائه می‌شود؛ از ۱۴۴ کیلوگرم تا سرانه ۳۰۰ کیلوگرم در اروپای غربی. اما آن‌چه مسلم است این‌که سرانه مصرف شیر در کشور ما فاصله زیادی با سرانه جهانی و کشور‌های در حال توسعه دارد».

بحران‌های پیش روی نظام سلامت

اما حالا می‌خواهیم از بحران پنهان این کاهش مصرف لبنیات سخن بگوییم؛ موضوعی که مرور آمار‌های رسمی وزارت بهداشت و متخصصان کشور آن را شفاف می‌کند:

بیش از ۹۰ درصد مردم ما کمتر از حدنیاز کلسیم دریافت ‏می‌کنند.
- نارسایی قلبی، کاهش توان ذهنی و خستگی، اختلال در خون‌سازی و کم خون شدن، سرطان ناشی از خارج نشدن فلزات سنگین از بدن، فشار خون، بیماری‌های مزمن کلیوی، شکننده شدن ناخن‌ها، آب مروارید، تشنج و ده‌ها بیماری دیگر وجود دارد که در همه آن‌ها یک علت مشترک به نام «کمبود کلسیم» وجود دارد.
- ۸۰ درصد زنان ایرانی بالای ۷۵ سال به پوکی استخوان مبتلا هستند و این نوع شکستگی به تنهایی از همه سرطان‌های مختص زنان بیشتر است.
فقط ۳ هزار میلیارد برای درمان پوکی استخوان در یک سال
حالا در کنار تبعات این بیماری‌ها و مشکلات فردی، مهم است که بدانیم بروز آن، چه مشکلاتی را برای نظام سلامت به همراه دارد؛ شاید همین یک نمونه خود گویا باشد که بدانیم، هزینه درمان بیماری پوکی استخوان و شکستگی ناشی از آن در کشور حدود ۳ هزار میلیارد تومان در سال است. این را بگذارید کنار ده‌ها هزار میلیارد تومان دیگر که برای درمان دیگر بیماری‏های ناشی از کاهش مصرف لبنیات بر دوش نظام سلامت گذاشته خواهد شد.
البته بخشی از این بار سنگین هم بر دوش خانواده‏ها گذاشته خواهد شد؛ خانواده‌هایی که طبق گزارش‏های رسمی، هم‏اکنون ۱۰ درصد درآمد‌های خود را صرف هزینه‌های درمانی می‌کنند و فقط در سال ۹۹ حدود ۲.۴ میلیون نفر از مردم کشورمان به خاطر هزینه‌های بالای درمانی به زیر خط فقر رفته‌اند.... همه این‌ها هشدار می‌دهد که کاهش مصرف لبنیات در کشور وضعیت نگران‌کننده‌ای را برای سال‌های آینده ایجاد خواهد کرد و هزینه‌های سنگینی روی دوش نظام سلامت و خانواده‌ها خواهد گذاشت.

وعده معاون رئیس جمهور

با این حساب و کتاب‌ها، هیچ تردیدی نیست که دولت مسئولیت سنگینی دارد تا هم از سلامت فردی و سلامت جامعه مراقبت کند و هم بهترین اقدام پیشگیرانه را برای کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان در دستور کار قرار دهد. همین دو روز قبل بود که «محمد مخبر» معاون اول رئیس‌جمهور در بازدید از یک مجتمع بزرگ لبنی، از اهمیت موضوع سلامت مردم برای دولت سیزدهم گفت و بر ضرورت ثبات قیمت لبنیات تأکید کرد؛ تاکیدی که باید دید خروجی آن چه خواهد بود؟ تکرار سیاست شکست‌خورده سال‏های اخیر، یا طرحی نو برای بیشتر شدن سهم لبنیات در سفره مردم.

تعطیلی ۸۰۰ کارخانه و کاهش سهم لبنیات در سفره مردم

«سیدمحمدرضا بنی طبا»، سخنگوی انجمن صنایع فراورده‌های لبنی کشور، می‌گوید: مشکلات صنایع لبنی کشور، مربوط به یک ماه و یک سال اخیر نیست بلکه ناشی از سیاست‌های غلط ۱۶ سال اخیر دولت‌هاست که رویکرد حمایتی داشته، اما نه تنها سهم لبنیات در سفره مردم را بیشتر نکرده، بلکه کمتر هم کرده است.

به گفته او، این سیاست‌ها از یک‌سو منجر به تعطیلی ۸۰۰ کارخانه و خالی ماندن ۴۰ درصد ظرفیت تولید کارخانه‌های بزرگ شده و از سوی دیگر سرانه مصرف لبنیات به ازای هر نفر را به ۷۰ کیلوگرم در سال رسانده است.

بنی‌طبا درباره راهکار حل این مشکل هم می‌گوید: حذف قیمت‏گذاری دستوری، مهم‌ترین راهکار برای حل این مشکل است که باعث خواهد شد تولیدکنندگان امکان ادامه فعالیت داشته باشند و قیمت‌ها را بر اساس عرضه و تقاضا مشخص کنند، در نقطه مقابل دولت هم باید به جای تخصیص سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان ارز ۴۲۰۰ تومانی برای خرید نهاده‌های دامی، این یارانه را در انتهای زنجیره و برای دهک‌های محروم اختصاص دهد تا لبنیات از سفره آن‏ها حذف نشود.

به گفته او، این کار کاملا شدنی است و تجربه موفق بسیاری از کشور‌ها نیز درست بودن آن را ثابت کرده است. سخنگوی انجمن صنایع فراورده‌های لبنی کشور تصریح می‌کند: اگر قرار باشد دولت جدید هم همان سیاست‏های نادرست ۱۶ سال گذشته را دنبال کند، مطمئنا شاهد تغییر خاصی در این روند نگران‌کننده نخواهیم بود.

در همین زمینه: چرا لبنیات‌ گران شد؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: لبنیات اخبار اقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لبنیات اخبار اقتصادی هزار میلیارد مصرف لبنیات خانواده ها سرانه مصرف نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۸۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیموری: قرار نبود تیم ما دیگر هیچ وقت نبازد

مدافع تیم فوتبال مس رفسنجان گفت: قرار نبود تیم ما دیگر هیچ وقت نبازد و باخت هم جزئی از فوتبال است. - اخبار ورزشی -

میثم تیموری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره شکست مس رفسنجان برابر صنعت نفت آبادان اظهار داشت: ما در مجموع بازی خوبی انجام دادیم و روی شوت استثنایی علی یوسف بازیکن عراقی نفت گل خوردیم که بعد از آن موقعیت‌های زیادی به دست آوردیم، ولی متأسفانه گل نزدیم.

نویدکیا: باید حساب‌شده به باخت مقابل صنعت نفت نگاه کنیم

 

وی در ادامه افزود: گاهی اوقات شما فکر می‌کنید که در یک بازی برنده می‌شوید، ولی در همان مسابقه شکست می‌خورید. اصلاً جذابیت فوتبال به همین اتفاقات است. قرار نبود تیم ما دیگر هیچ وقت نبازد و باخت هم جزئی از فوتبال است. این برد روزی صنعت نفت بود و به آنها تبریک می‌گویم.

مدافع تیم فوتبال مس رفسنجان درباره بازی بعدی تیمش برابر سپاهان تأکید کرد: با تیمی پرقدرت و پرمهره بازی داریم و فکر می‌کنم هر دو تیم به چیزی جز برد فکر نخواهند کرد. از طرفی تقابل نویدکیا با تیم سابقش حساسیت‌های این بازی را بیشتر کرده است، ولی ما تلاش می‌کنیم که در زمین خودمان سه امتیاز را بگیریم.

تیموری در مورد عملکرد خودش در این فصل یادآور شد: از همان نیم‌فصل اول شرایط خوبی داشتم و بعد از آمدن محرم نویدکیا حتی عملکردم بهتر شد. من در این سال‌ها حتی یک بار هم به تیم ملی دعوت نشده‌ام، ولی هدفم این است که دعوت شوم. آرزوی من این است که حتی برای یک بار هم شده پیراهن تیم ملی را بر تن کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • تیموری: قرار نبود تیم ما دیگر هیچ وقت نبازد
  • چه مقدار آب برای سلامت کلیه‌ها لازم است؟
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!